Tatu ja Patu työn touhussa

Tatu ja Patu työn touhussa

« Palaa esityslistaan

Mitä

Tervetuloa Outolan työntutkimuskeskukseen! 

Tatu ja Patu kertovat nyt totuuden työstä ja työnteosta - miksi työtä tehdään ja missä. Veljekset uppoutuvat erilaisten ammattien ihmeelliseen maailmaan ja määrittelevät miten mikäkin työ oikeastaan pitäisi tehdä: mitä työ vaatii ja kuka sen parhaiten tekee. Veljesten riemastuttava käsitys saattaa poiketa yleisesti hyväksytystä totuudesta, mutta kyllä työ tekijäänsä opettaa!

Linnateatterin uutuusnäytelmä lapsille lähtee kiertämään Suomen erilaisia työpaikkoja, tai ainakin esiintymispaikkoja, syksyllä 2017. Pätkä- ja silpputyön erityisasiantuntijat havainnollistavat ammattien synnyn ja kertovat juhlavasti arkisista työn sankareista. Mitä saakaan harjaantunut ammattilainen aikaan Patun hiustyylistä, taivuttaako karski metallimies pitkään valssattuaan kaiken tangoksi? Vaikka Tatulla ja Patulla ovat peukalot jauhossa, heillä leikkaa aina todella hyvin, koska töyhtötukkahan on sitä kuuminta hottia. Nämä oman elämänsä lähi- ja kaukohoitajat pärjäävät jopa terveydenhuollon parissa.

Aino Havukaisen ja Sami Toivosen luoma lyömätön parivaljakko on jälleen vauhdissa teatterin lavalla. Rautakoura rakentaja ja tahdikas muusikko kohtaavat aivan omaa luokkaansa olevan opettajan. Mitä itua on maanviljelijän ammatissa? Nyt erotetaan jyvät akanoista ja lauletaan veljesten mukana:

”Me lypsetäänkin pellot

Ja lehmät kylvetään

Lannoitamme traktorin

Ja metsät suoramyydään…”

Dramatisointi ja ohjaus: Sami Rannila

Lavastus: Niina Suvitie

Puvustus: Anniina Kuula

Maskit ja kampaukset: Minna Pilvinen

Musiikki: Kari Mäkiranta

Valot, äänet ja tekniikan sovellukset: Marko Korkeaniemi

Tatuna lavalla pyörii Sami Markus ja Patuna hyörii Jaakko Loukkola.

Esitykset 19.-23.9. Verstas-näyttämö

Esityksen kesto n. 45 min, ei väliaikaa  ikäsuositus 3+ 

Arvosteluja:

  • "Esitys oli täynnä hauskoja kikkoja (esim. miten metalliputki muuttuu tuosta noin piparkakkumuotiksi ja miten palomiehet pelastavat pulaan joutuneen kissan) ja osuvia sanaleikkejä, jotka upposivat taas parhaiten aikuiskatsojiin. Jos kiertueellaan sattuvat kohdalle, kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa." / Teatterikärpäsen puraisuja 21.9.2017

Kommentit