Tahtien sota

Tahtien sota

« Palaa esityslistaan

Mitä

Nyt eletään vuotta -95, Tangoiskelmä vastaan rock!

 4.5 (431 katsoja-arvostelua)

Suomi ei ole liittynyt EU:hun ja siitä on tullut suljettu yhteiskunta. Se maksaa kohtuutonta hintaa otettuaan “pikkuisen rennommin” 80-luvulla, ja maa on syvässä lamassa. Maailmaa innoittanut pop- ja rock-musiikki on tapettu sukupuuttoon.

Seinäjoen Tangomafia hallitsee rautaisella kouralla musiikkimaailmaa ja samalla koko Suomen musiikista hengittävää yhteiskuntaa. Ulkomaalaiset vaikutteet on kielletty. Rockin, Popin, Discon ja Jazzin hallussapito, soittaminen ja kuunteleminen on rangaistava teko. Kapinaliike on hajanainen, ja ajettuna maanalaisiin ryhmiin. Seinäjoen pelätty ja vihattu tangopoliisi SeiPo, on ainaisena uhkana, ja kiinnijääneiden toisinkuuntelijoiden kohtalo on hirvittävä!

Mutta mistä löytyisi Hän? Sankari, joka yhdistäisi nämä hajanaiset ja keskenään eripuraiset ryhmät, ja lähtisi taisteluun Seinäjoen mahtavaa Imperiumia vastaan..?

“Tahtien Sota” on Heikki Syrjän ja Riku Suokkaan kirjoittama sekä ohjaama musiikkikomedia, jossa seurataan nuoren Petrin matkaa ränsistyneen tanssilavan apumiehestä kapinaliikkeen uudeksi toivoksi. Se käyttää pohjanaan samaa Joseph Campbellin “The Hero with a Thousand Faces”- sankarimytologiaa, kuin mihin George Lucas aikanaan pohjasi “Tähtien Sota”-elokuvan käsikirjoituksen. Musiikkina on käytetty sekä koti-, että ulkomaisia iskelmä, tango, rock ja pop-klassikoita Satulinnasta ja Taikapeilin Jos sulla on toinen aina Here I Go Againiin ja Phil Collinsin In The Air Tonight -kappaleeseen asti.

Sama tekijäkaksikko on tehnyt Suomen teatterihistoriaa kirjoittamalla katsotuimman musikaalin Vuonna 85 Tampereen Työväen Teatteriin. Musikaalia esitettiin yli 300 kertaa ja sen on nähnyt noin 230 000 ihmistä.

Tahtien sota kantaesitys 1.9.2018

Käsikirjoitus ja ohjaus Heikki Syrjä ja Riku Suokas
Kapellimestari Antti Paranko
Koreografi Markku Nenonen
Lavastussuunnittelu Juha Mäkipää
Pukusuunnittelu Anne Laatikainen
Valosuunnittelu Jari Vuori
Videosuunnittelu Veikko Pulli
Äänisuunnittelu Pasi Lehtinen

Rooleissa: Sami Hintsanen, Mikko Töyssy, Katariina Kuisma-Syrjä, Sinikka Salminen, Heidi Iisalo, Aleksi Aromaa, Max Pavlenko, Birgitta Putkonen, Johanna Reilin, Jarkko Tiainen. Tanssijat: Elias Husgafvel, Sini Mäenpää, Riku Koskinen, Tanja Kunnari. Bändi: Antti Paranko, Aleksi Aromaa, Kalle Penttilä, Lauri Malin.

Esityksen kesto n. 2h 30 min (sis. väliaika)

Liity kapinaan Facebookissa

 4.5 (431 katsoja-arvostelua)

Powered by flickr embed.

Arvosteluja:
"Onneksi olkoon Hämeenlinnan Teatteri! Teillä tehdään maamme vuoden 2018 syysnäytäntökauden suurtapausta. Koko teatterin ammattitaito on valjastettu spektaakkelimaisen Tahtien sodan takuumiehiksi ja -naisiksi." / Matti Pulkkinen 1.9.2018 Ylöjärven Uutiset

"Onhan tämä nyt ... mitenköhän sen sanoisi ... aika mieletöntä! Toisaalta täysin älytöntä, mutta silti hiton hauskaa ja toimivaa. Iskelmä ja rock ottavat yhteen ennenkuulumattomalla tavalla, nähdään mm. biisibattle "Heaven´s on Fire" vs "Ei tämä tyttö lempeä anele". Teatterikärpäsen puraisuja -blogi 2.9.2018

"Hämeenlinnan teatteri näyttää taas kerran parastaan musiikkikomedia Tahtien sodassa. Hillitöntä menoa ja upeita musiikki-laulu- ja tanssiesitystä. Kaikki ysärihengessä." / Anneli Herajärvi 3.9.2018 reska.fi

"Tähtikaarti on hyvin tehtäviensä tasalla. Mikko Töyssy näytelmän "Petrinä" on päähahmo, jonka isällisenä opettajana Sami Hintsasen näyttelemä "Crazy-Topi Oinonen" toimii. Molemmat laulavat ja näyttelevät osaavasti. Antti Parangon sovittamat ja osittain myös säveltämät musiikit toimivat hyvin, ja hienoa ammattitaitoa on soittaa tällaista ajoittain raskastakin rytmimusiikkia sellaisella volyymillä, että dialogi elelleen kuuluu eikä yleisössä tarvita kuulotulppia." / Markus Mantere 3.9.2018 Hämeen Sanomat

"Syksyn hykerryttävin biisisillisalaatti esitetään Hämeenlinnan Teatterissa. Näytelmä on alusta loppuun asti mahtavaa tahtien sotaa. Näytelmä on niin täynnä herkullisia hetkiä, että on täysin mahdotonta kertoa lyhyesti kaikesta. Se suorastaan pursuaa hassuja hahmoja, ihania vanhoja biisejä ja kunnon revittelyä." Me Viisi -blogi 3.9.2018

"Musiikkihan musikaaleissa on aina isossa roolissa mutta harvassa se taitaa vedota näin laajaan kuulijakuntaan kuin tässä. Bändi veti Antti Parangon johdolla sujuvasti kaikkea Katri Helenasta Whitesnakeen, joten melkein voi sanoa jokaiselle löytyvän jotain mieleistä musiikkia. Ja kotimatkalla voi sitten jatkaa pilke silmäkulmassa taistoa iskelmän ja rockin paremmuudesta, mikäli musiikkimaut eivät satu täysin kohtaamaan." / Aina eturivissä -blogi 3.9.2018

"Kuten sanottua, hahmoja tähän esitykseen mahtuu. Ehkä eniten hykerrystä aiheuttivat hesalaiset jazzdiggarit stooryvillet ja sitten on aivan hurmaavat Kaustisten tytöt tanssikuvioineen ja värttinämäisine kiekumisineen! Mutta sitten on tukuttain Tarja-nimisiä tangokuningattaria, porilaisia, tanssijoita ja ties vaikka ketä. Menkää itse katsomaan!" / Paljon melua teatterista -blogi 14.9.2018

"Hulvattomassa ja surutta suurentelevassa tarinassa seurataan nuoren Petrin (erinomainen Mikko Töyssy) matkaa rapistuneen tanssilavan apumiehestä kapinaliikkeen airueksi. Tuekseen kiirastuleen hän saa heavy-konkari Crazy-Topin (viihdyttävä Sami Hintsanen). Kaverien soolot ja duetot ovat esityksen huippua. " / Antti Suvanto / Jazzrytmit 18.9.2018

Katsojien kommentteja:

 • Tulin tyttäreideni kanssa viettämään hauskaa ja iloista iltaa. Kiitos saimme kunnon nauruterapian 
 • Ensimmäinen reissu aikuisiällä teatteriin ja heti osui ja upposi. Sovittiin jo kaveriporukalla uudesta reissusta kun sopiva näytelmä tulee vastaan
 • Jälleen täysosuma. Tahtien sota oli hieno kokemus. Upeaa laulantaa ja erinomaisia näyttelijäsuorituksia.
 • Teatterilla on niiiiiin  osaavat, upeat esiintyjät, yms henkilökunta.
 • Tehkää jatkoa tahtien sodalle 
 • ♥ Mikko Töyssylle ♥ terkkuja - ihan mahtava laulaja ♫ ja esiintyjä. Ja oli Sami Hintsanenkin ♥ ihan kelpo. 
 • Hyviä laulajia on ilo kuunnella
 • Tää tulee oleen hitti
 • Esitys oli kerrassaan mainio! Erinomaisen hyvä ja hauska musikaali!! Kiitos!!
 • Koko porukan puolesta; Tahtien sota huikeaa tykitystä ja toisaalta herkkää hiljentymistä. Kerralla ei edes kaikkea ehtinyt aistia.
 • Aivan loistava esitys kaikin puolin. Lahjakkaita, taitavia esiintyjiä niin näyttelijät kuin tanssijatkin. Teatterin henkilökunta oli ystävällistä ja palvelu sujuvaa.
 • Kiitoksia kaikille teatterilaisille, asiat toimivat hienosti narikasta alkaen. Bändille erikoiskiitos biisien sovituksista.
 • Jälleen täysosuma. Tahtien sota oli hieno kokemus. Upeaa laulantaa ja erinomaisia näyttelijäsuorituksia.
 • Olipa kiva tunnelma! Laadukasta, kuitenkin matalan kynnyksen teatteria
 • Iso kiitos työryhmälle! Meitä oli Salosta 26 hengen ryhmä ja kaikki pitivät kovasti esityksestä. Erään ryhmäläisemme kommentti: "On se Hintsanen vaan aikamoinen veijari".
 • Tahtien sota oli hyvän mielen esitys. Näyttelijöiden hyvä laulutaito teki esityksestä onnistuneen, samoin bändi soitti hyvin. Lavastus oli onnistunut.
 • Mahtava esitys. Vuonna 85-hengessä tehty, mutta silti omanlaisensa tarina, johon oli helppo päästä sisään. Kokonaisuus 5/5. StandUp-tyyliset onelinerit tekivät esityksestä hillittömän hauskan. Lemmynkäisen koesoitto, Oinonen ja Hansu todella mahtavia. Myös Petrin veto oli huippua. Kiitos. 
 • Roolisuoritukset olivat hienoja!! Tanssijat taitavia!! Mainio käsikirjoitus.
 • Aivan loistava esitys. Joka pala täydellisesti kohdallaan. Upea lavastus, upea puvustus, koreografiat, musiikki ja näyttelijät ja ohjaus! Täydellistä! 
 • Terveisiä Mikko Töyssylle ja Sami Hintsaselle, heidän ääniensä takia kannatti todellakin tulla, ihan mahtavaa laulua, nautin todella! Odotinkin jotain sellaista, mutta sainkin paljon enemmän. 
 • Erinomaisia laulajia sekä laadukas bändi. Ilo kuunnella laatu musaa ja oli erinomainen näytelmä. Sai nauraa kunnolla. Hyvää työtä!

Kommentit