Naisia hermoromahduksen partaalla

Naisia hermoromahduksen partaalla

« Palaa esityslistaan

Mitä

Nyt ensimmäistä kertaa Suomessa!

NAISIA HERMOROMAHDUKSEN PARTAALLA –MUSIKAALI

Jeffrey Lanen ja David Yazbekin musikaali Naisia hermoromahduksen partaalla perustuu espanjalaisen Pedro Almodovarin saman nimiseen, huippusuosittuun, elokuvaan vuodelta 1988. Musikaalin juoni noudattelee varsin uskollisesti elokuvan tapahtumakulkuja. Se on absurdi farssi intohimoisista ja aktiivisista naisista ja kevytmielisestä miehestä, joka ei voi olla rakastumatta jokaiseen vastaantulevaan naiseen.

Hyvin rakennettu Broadway-musikaalia on esitetty hyvällä menestyksellä mm. Lontoo West Endissä. Se on mahtava, elämäniloinen ja omalla tavallaan myös viisas tarina rakkaudesta, mustasukkaisuudesta ja särkyvistä sydämistä. Se näyttää hyvin tunnistettavalla ja hauskalla tavalla mihin kaikkeen hulluuteen rakkaus voi ihmisen ajaa ja kuinka ihanaa, mutta katoavaista rakkaus kuitenkin lopulta on.

Seuraa näytelmän valmistumista blogissa: mm.

Ensi-ilta 14.9.2017 Päänäyttämö

 

Teksti Jeffrey Lane
Sävellys ja sanoitus David Yazbek
Suomennos Mikko Koivusalo
Ohjaus Maiju Sallas
Koreografi Jens Walentinsson
Kapellimestari Antti Paranko
Lavastussuunnittelu Eira Lähteinen
Pukusuunnittelu Satu Suutari
Valosuunnittelu Hannu Suutari
Äänisuunnittelu Timo Pönni

Rooleissa: Aleksi Aromaa, Lotta Huitti,  Maiju-Riina Huttunen, Katariina Kuisma-Syrjä, Matti Leino, Petja Lähde Liisa Peltonen, Birgitta Putkonen, Johanna Reilin, Sinikka Salminen, Lasse Sandberg, Kirsi-Kaisa Sinisalo, Tatu Siivonen, Miikka J Anttila, Emppu Jurvanen, Max Pavlenko
Muusikot : Antti Paranko, Kalle Penttilä, William Suvanne, Jussi Seppälä, Lauri Malin 

Esityksen kesto n. 2 h 30 min, sisältää väliajan

4,0 (186 katsoja-arvostelua)

Arvosteluja:

 • "Sinikka Salminen päähenkilö Pepana yltyy huikeisiin suorituksiin sekä näyttelijänä että intohimoisena laulajana. Lasse Sandbergin Ivan on naisia valloittava, komeaääninen hurmuri." / Anneli Herajärvi / Reska.fi 15.9.2017
 • "David Yazbeki musiikki on latinalaisvaikutteista, dramaattista musikaalilaulua, jossa on monta kiinnostavaa yksittäistä sävellystä. Bändi on hyvässä vedossa. Kappalista erottuvat edukseen erityisesti Liisa Peltosen hauska puhelintilitys ja esityksen teemakappale, jossa jätetty, näyttelijänä työskentelevä Pepa pyytää kolleegaansa, petollista Ivania valehtelemaan vielä lisää." Aksu Piippo / Hämeen Sanomat 16.9.2017
 • "Kaikkiaan Naisia hermoromahduksen partaalla on katsomisen iloa ja musiikkinautintoa. Perinteinen musikaali tämä ei ole, vaan mielestäni kabaree-tyylinen ilottelu." Anja Kuoppa / Uusi Suomi 19.9.2017
 • "Täysin sekopäisen överi ja ehkäpä hulluinta menoa, mitä aikoihin on nähty. Ja kaikki tämä positiivisessa mielessä." / Teatterikärpäsen puraisuja -blogi
 • "Kokonaisuutena oikein viihdyttävä, värikäs, hauska ja hurmaava esitys. Juonenkäänteitä riittää, näyttelijät ovat tosi hyviä, musiikki on vauhdikasta ja monipuolista, bändille muuten kiitoksia, soitatte hienosti! Pidin tästä ja kyllä piristi loskan ja räntäsateen keskellä, lavalla ollaan aurinkoisessa espanjalaisessa maisemassa ja ulkomaiden lämpöä välittyy kyllä katsomoonkin. Ihastuttava ja hauska ja vaikka mitä kivaa, suosittelen!" /Teatterinna-blogi
 • "Täytyy vain todeta, että Hämeenlinnan teatterin väki on taas onnistunut tekemässään. Naisia hermoromahduksen partaalla tuo katsojien eteen lavan täydeltä tunteita, laidasta laitaan. Rakkautta, sydänsuruja, kaipuuta, unelmointia..ja melkeinpä kaikkea noiden väliltä" / kovaajakaunista-blogi
 • "Hämeenlinnan teatterin musikaaliversio Naisia hermoromahduksen partaalla on kuin andalusialainen gazpacho; se nautitaan tuoreena, se on raikas ja värikäs ja sammuttaa janon. ¡Excelente!" / Suomi-Espanja-seuran SES-lehti 4/2017

Katsojapalautteita:

 • Wau! En ollu ennen käyny Hämeenlinnan Teatterissa enkä Espanjassa - nyt oon käyny molemmissa!! :) Kyllä teki vaikutuksen Naisia hermoromahduksen partaalla! Laulustemmat kuulosti todella haastavilta, mutta ammattilaiset, näyttelijät ja bändi, sai ne kuulostamaan helpoilta! Tunnelma oli erittäin dramaattinen, tulinen ja täynnä huumoria! Koko porukalle valtava kiitos tästä ekasta hämeenlinnalaisesta teatterielämyksestä!

 • Ihastuin kyllä kertaheitolla teatteriinne ja tulen varmasti uudelleen. Ehkä draamaa seuraavaksi vuorostaan.

 • Naisia hermoromahduksen partaalla oli hulvattomalla tavalla aivan mahtava! Paras Hämeenlinnan teatterin esitys koskaan, voittaa Autiotalonkin. Loistava bändi, sovitukset, näyttelijänsuoritukset. Tekniikka toimi mallikkaasti ja videot täydensivät esitystä hienosti. Kappaleet veivät tarinaa eteenpäin luontevasti. Kaiken kaikkiaan raikasta. Kiitos.

 • Ensikäyntini uudessa teatteritalossa. Hienot ja avarat tilat. Esitys vetää vertoja Helsingin kaupunginteatterin musikaaleille. Hyvät laulajat ja varsinkin Katariina Kuisma on mainio.

 • Kiitos esityksestä, olimme vaikuttuneita kaikkien näyttelijöiden laulutaidosta, mikä ei ole itsestäänselvyys. Esitys oli hyvin hallittu, vaikka sisälsi kliseisiäkin farssin elementtejä. Lavastus toimi ja bändi oli hyvä. Laulut olivat haastavia. Lucian hahmo oli uskotrava ja taitavasti tehty! Ja puhelinlaulu oli hengästyttävän hieno. (Sanoistakin sai aina selvää.)

 • "Musikaali oli aivan huikea. Olen suuri Almodovar-fani ja olin todella iloinen, että jotain tällaista oli tehty Hämeenlinnan teatterissa. Kokonaisuus oli upea kaikin puolin. Kaikki näyttelijät olivat aivan mahtavia, voisin kirjoittaa heistä ylistystä vaikka kuinka paljon."
 • "Hei, haluan onnitella hallussanne olevasta kultakimpaleesta. Hienosti esitetty musiikki ja laulut olivat jo kympin arvoinen suoritus sinänsä, mutta kun koko parituntinen pystyttiin paahtamaan loppumattomalla energialla ja täsmällisyydellä, kyseessä on Valtakunnallinen Tapaus! Kiitos myös tekniikalle siitä, että kaikista sanoista sai selvää. Tekisi mieli tulla uudelleen... hmm... ja taidanpa tullakin." 
 • Kiitos taas kerran hienosta teatterielämyksestä, koko tiimille. Erityisesti ihastutti upeat lauluesitykset ja musiikki, iloa ja valoa loitte taasen ympärillenne, kiitos!!!
 • Loistava esitys, ensimmäinen kerta meille Hämeenlinnassa ja voi vaikeuksitta verrata Lontoon musikaaleihin 
 • Olen suorastaan yllättynyt teatterin tasosta täällä ja erittäin iloinen siitä, että voin käydä näin tasokkaassa teatterissa ihan naapurissa. Ei tarvitse lähteä Tampereelle tai Helsinkiin nauttiakseen tasokkaasta teatterista. Kiitos!
 • Huikeita laulajia ja muusikoita!!! Kiitos upeasta esityksestä! Meitä oli kuusi naista katsomassa ja olimme kaikki vaikuttuneita!
 • Loistava drive!
 • Erittäin hyvä esitys. Tässä oli letkeyttä, elämän makua ja luontavaa näyttelemistä! Varsinkin, kun musikaalit eivät ole suosikkejani. Suuret kiitokset käsikirjoittajille, esittäjille ja bändille! Tämä oli ensikäynti teatterissa, eikä varmasti jää viimeiseksi.

Kommentit