Gabriel, tule takaisin!

Gabriel, tule takaisin!

« Palaa esityslistaan

Mitä

“Gabriel, tule takaisin! Valheesi on niin suloinen.” 

Syyskuusta alkaen Hämeenlinnan teatterissa kuullaan suloisia valheita ja koetaan suuria tunteita, kun ensi-iltansa saa Mika Waltarin klassikkokomedia Gabriel, tule takaisin! 

Naimattomat Angerin sisarukset elävät siveää elämää 1950-luvun pienessä radanvarsikaupungissa. Hiljaiselon rikkoo Gabriel Lindströminä esiintyvä muukalainen, ja pian naisten taloudessa ja tunne-elämässä mikään ei ole ennallaan. 

Tarinasta tekee klassikon ajattomien teemojen taitava käsittely. Mika Waltari kertoo tosipohjaisen tarinan rakkauden kaipuusta ja sen hyväksikäytöstä komedian ja psykotrillerin keinoin. Lopulta ei enää tiedä, kuka vie ketä. 

Gabriel, tule takaisin! o​n Waltarin esitetyin näytelmä vuodelta 1945, ja se on siitä asti ollut teattereiden kestohitti. Hämeenlinnassa sitä ei kuitenkaan ole aiemmin nähty.

Ensi-ilta on 5.9.2019 / Päänäyttämö

Käsikirjoitus Mika Waltari
Ohjaus Jukka Keinonen

Rooleissa Johanna Reilin, Sinikka Salminen, Jane Kääriäinen ja Lasse Sandberg

Lavastussuunnittelu Juha Mäkipää
Pukusuunnittelu Anne Laatikainen
Valosuunnittelu Jari Vuori
Äänisuunnittelu & Sävellys Harri Kuittinen

Esityksen kesto n. 2 h 20 min. sisältää väliajan, liput 32/29/20 €

HUOM! Pe 13.9. klo 19 esitys järjestetään tuoksuttomana!
La 16.11. klo 18 esitys on K-18, 
jolloin on mahdollista nauttia juomansa rauhassa katsellen hyvää ja nautittavaa teatteria.

"Naiset ovat ihania. On nautinnollista seurata eri tavoin tukahdutettujen hahmojen irtautumista vanhoista rooleistaan. Reilinin salamannopeat tunnetilavaihdokset, Salmisen fyysinen ilmaisu ja Kääriäisen kissamainen notkeus täydentävät toisiaan."
- Marika Riikonen, Hämeen Sanomat

"Entä itse Gabriel? Siinä on nähty Leo Lähteenmäkeä, Tarmo Mannia, Veikko Honkasta, Antti Litjaa ja viimeksi Sampo Sarkolaa, mutta rehellisesti sanottuna – Lasse Sandberg on näkemistäni paras, uskottavin ja karskissa lipevyydessään aivan verraton! Hänessä on miestä enemmän kuin aiemmissa, samoin kokemusta ja sopivasti elähtänyttä, jo väsyvää ammattihurmuria."
- Panu Rajala

"Hämeenlinnan Teatterin toteutuksesta tulee yhtä suosittu kuin näytelmä oli kantaesityspaikassaankin Helsingin Kansanteatterissa syyskaudesta 1945 lähtien. Jukka Keinosen ohjaus nostaa vetonauloiksi uskomattomiin suorituksiin yltävät näyttelijät.​"
- Matti Pulkkinen

Kommentoi Facebookissa