JÄRKI JA TUNTEET

JÄRKI JA TUNTEET

« Palaa esityslistaan

Mitä

Jane Austenin romanttinen klassikko 

Jokaisen on löydettävä oma tapansa olla onnellinen.

Rakastettu tarina seuraa Dashwoodin siskoksia Elinoria ja Mariannea, jotka etsivät elämäänsä rakkautta. Sisaret jäävät isänsä yllättävän kuoleman jäljiltä taloudellisesti heikkoon asemaan. Romanttiset haaveet rakkaudesta on vaihdettava haluun päästä hyviin naimisiin. Järki ei kuitenkaan saa tunteita ohjaksiinsa, vaikka kuinka yrittää.

Sisaret ovat keskenään kuin yö ja päivä: Elinor on järkevä ja velvollisuudentuntoinen, Marianne puolestaan intohimoinen romantikko. He ihastuvat kahteen hyvin erilaiseen mieheen. Tunnollista Elinoria kiehtoo Edwardin hiljainen hyvyys. Mariannelta vie jalat alta karismaattinen ja salaperäinen Willoughby. Salamaihastuminen polttelee Mariannea niin, ettei hän ehdi huomata herrasmiehenä sivummalla tilannetta seuraavan eversti Brandonin tunteita. Kun Willoughbyn menneisyys paljastuu, ja käy ilmi, että Edward on salaa kihloissa toisen naisen kanssa, siskokset joutuvat tukeutumaan toisiinsa kestääkseen sydänsurunsa. He ymmärtävät, että kun järki ja tunteet kohtaavat, ei todellinen rakkauskaan ole kaukana.

Jane Austen vie katsojan 1800-luvun Englantiin ja kertoo tarinan tunnekuohuista, naisen asemasta ja luokkayhteiskunnasta niin terävästi ja huumorilla, että siihen on helppo samaistua myös 2020-luvun Suomessa.

Ensi-ilta 28.10.2021

Teksti Jane Austen, dramatisointi Jon Jory, suomennos Aino Piirolaohjaus Satu Rasilalavastussuunnittelu Heidi Wikar, pukusuunnittelu Satu Suutari,
valosuunnittelu Veikko Pulli, äänisuunnittelu Harri Kuittinen

Rooleissa
Järkevä ja velvollisuuden tuntoinen Elinor Elviira Kujala
Intohimoinen romantikko Marianne - Pihla Maalismaa
Markku Haussila, Eino Heiskanen, Miika Laakso, Matti Leino, Birgitta Putkonen, Johanna Reilin, Sinikka Salminen, Sonja Salminen, Katariina Kuisma-Syrjä, Toni Wahlström

Esityksen puvustuksen päähineet on toteutettu yhteistyössä ammattiopisto Tavastian KÄTEVÄ-opiskelijoiden kanssa, lue lisää blogistamme.

Esityksen kesto n. 2 40 min sisältää väliajan

Sense and Sensibility adapted by Jon Jory from the novel by Jane Austen.

Teoksen esitysoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy. www.dramacorner.fi
Produced by special arrangement with Playscripts, Inc. www.playscripts.com

Kommentit