Kahvi mustana 

Kahvi mustana 

« Palaa esityslistaan

Mitä

 4,3 (485 katsoja-arvostelua)

Hercule Poirot ratkoo mysteerin nyt myös teatterissa

Kartanossaan keksijänero Sir Claud Amory on juuri saanut valmiiksi uusimman keksintönsä, atomipommin kaavan, mutta tuo kaava katoaa mystisesti kassakaapista. Kartanon kaikki vieraat joutuvat epäilyksenalaisiksi . Hän kutsuu tunnetun belgialaisen salapoliisin Hercule Poirotin selvittämään tapausta, sillä vieraiden joukosta täytyy löytyä tuo kavala varas. Kun Poirot ja hänen kollegansa kapteeni Hastings saapuvat paikalle, on selvitettävänä aivan uusi tapaus. 

Kahvi mustana edustaa täydellisesti Agatha Christien nerokasta tapaa kutoa salapoliisitarinasta monisäikeinen ja yllätyksellinen verkko, joka on täynnä oikeita ja vääriä vihjeitä sekä erilaisia tulkintoja tilanteesta. Ne kuuluisat "pienet harmaat aivosolut", niin näyttämöllä kuin katsomossakin, joutuvat koetteelle. 

Alkuperäisteos Black Coffee on Christien näytelmä vuodelta 1934. Näytelmästä syntyi myös romaani, jonka tekstin on sovittanut Charles Osborne. Romaani julkaistiin ensi kerran vuonna 1998. Ehkä tästä syystä tämä näytelmä ja mysteeri eivät ole yhtä tunnettuja kuin monet muut Poirotin seikkailut.

Hercule Poirotin roolissa vierailee rakastettu Hannu Huuska. Hänen uskollisen apulaisensa Hastingsin roolissa nähdään Ilkka Heiskanen. 

Ensi-ilta 28.9. 2018   Päänäyttämö

Teksti Agatha Christie
Suomennos Tuula Nieminen
Ohjaus Olka Horila
Rooleissa Hannu Huuska, Ilkka Heiskanen, Aleksi Aromaa, Jane Kääriäinen, Maxim Pavlenko, Birgitta Putkonen, Johanna Reilin, Sinikka Salminen, Tatu Siivonen, Jarkko Tiainen
Lavastus  Juha Mäkipää ja Allu Vienola
Pukusuunnittelu Tiina Joutsen
Valosuunnittelu Veikko Pulli
Äänisuunnittelu Harri Kuittinen 

Esityksen kesto n. 2 h 30 min

 4,3 (485 katsoja-arvostelua)

Arvoteluja:

 • Näyttelijä Hannu Huuska on kuin ilmetty Hercule Poirot. Pikkutarkkaan ja pedanttiin salapoliisiin on helppo ihastua. / Me Viisi -blogi 29.9.2018
 • Hannu Huuska oli kyllä varsin tyylikäs Poirot, juuri sopivan vähäeleinen ja sopi kyllä mainiosti rooliinsa. Tohtori Carellilla ja kapteeni Hastingsilla oli yksin ja keskenään mahtavaa silmäpeliä. Jotenkin tykkäsin Sinikka Salmisen Barbarasta erityisesti, aina tarvitsee porukassa olla mukana joku räväkämpi irrottelija. Tällä kertaa erityismaininnan saavat Jarkko Tiaisen kolmoisrooli niin sir Amoryna, tohtori Grahamina (mitkä pulisongit!) kuin ylikomisario Jappina (miten hienot viikset!) sekä Aleksi Aromaan tyylillä kannettu slipoveri. / Teatterikärpäsen puraisuja -blogi 1.10.2018
 • Olennaista on, että jännitys säilyy koko esityksen ajan. Murha ratkeaa poirotimaiseen tyyliin. / Matti Pulkkinen / Akaan seutu 1.10.2018
 • Hämeenlinnan Teatterin näyttämöllä roolin esittää Hannu Huuska. Ja hän on loistava. Huuska onnistuu rakentamaan Christielle uskollisen, mutta silti omaperäisen Poirot'n. Sipsutteleva, sulavasti viisasteleva Huuska voisi alkaa kiertää Suomea Christie-tulkintojen ainoana oikeana Poirot'na. Menisin perässä. / Marika Riikonen Hämeen Sanomat 2.10.2018

Katsojakommentteja:

 • Kertakaikkisen hieno esitys. Oli ilo katsella sekä lavasteita ja niiden toimivuutta että vaikuttavaa sovitusta tunnetusta kirjasta näyttämötaiteeksi varsinkin kun sitä on jo filmattu myös elokuvaksi. Kahvi Mustana ylitti vilpittömästi kaikki odotukseni. Hieno suoritus koko tiimiltä!
 • Erinomainen kappale ja hyvä palvelu. Sijainti loistava (lähellä rautatieasema/ hotelli).
 • Kiitos mahtavasta nostalgia pläjäyksestä vanhoille "konkareille" , upeeta, mahtavaa& super hieno roolisuoritus/hankinta/tunnelman nostattaja Ilkka Heiskanen <3! *****KIITOS!
 • Todella kiva katsoa perinteisesti tehtyä näytelmää. Loistava lavastus ja Hannu Huuska nappi valinta, hieno roolityö.
 • Kahvi mustana on kaikkien aikojen paras esitys! Lavastus oli loistava, roolitus täydellinen ja Agathan teksti taattua tavaraa! Rentouttava ja nautittava pläjäys!!!
 • Hämeenlinnan teatteri on todella mieluinen, päänäyttämön sali on iso mutta intiimi. Kahvi mustana näytelmä oli aivan mielettömän hyvä, hienosti tehty ja näyttelijävalinnat osuivat nappiin! Varsinkin Poirotin, Haistingsin ja komisario Jappin näyttelijävalinnat olivat ihan huippuluokkaa.
 • Kahvi mustana. UPEAT lavasteet, onnea! Esitys oli Johanna Reilinin juhlaa. Reilin kukkeimmillaan, parhaimmillaan!
 • Loistavat roolisuoritukset ja hyvin etenevä juoni.
 • Mahtavat näyttelijät ja hyvä tunnelma. Lämminhenkinen teatteri ja hyvä palvelu.
 • Kahvi mustana oli kyllä loistava. Esityksestä jäi hyvä mieli pitkäksi aikaa. Teatterikokemusta parhaimmillaan
 • Poirot oli täydellinen, mutta niin oli jokainen muukin koko näytelmässä. Todella nautittava esitys. Kaikille suuri kiitos upeasta esityksestä!!
 • Kahvi mustana oli ihan mielettömän hieno esitys. Pitkään aikaan oikein todella mahtava ja etenkin Poirottia näyttelee äärimmäisen taitava mies. Tässä esityksessä pääsi todella oikeaan tunnelmaan ja oli aivan mieletön. Jokainen näyttelijä sopi hyvin rooliinsa ja täysi kymppi jokaiselle.

Kahvi mustana

Kommentit