Puhtaana käteen

Puhtaana käteen

« Palaa esityslistaan

Mitä

Entinen veronmaksaja, nykyinen pitkäaikaistyötön Erkki Lehtinen on pulassa. Hänelle tulee liikaa rahaa. Valepersoonallisuuksien avulla hän on nimittäin keksinyt keinon, millä lypsää sosiaaliturvaa. Hänen sivupersoonilleen aletaan jopa kehittää kokonaan uusia tukimuotoja.

Samalla Erkki elää sellaista kaksois- ellei jopa kolmoiselämää, että valheiden verkko alkaa jo ahdistaa. Pieni valhe johtaa yhä suurempaan.

Puhtaana käteen on Michael Cooneyn vauhdikas ja taitavasti kudottu komedia. ”Farssi parhaasta päästä”, toteaa ohjaaja Jukka Keinonen. Aihe on hyvin ajankohtainen: mitä syrjäytymisuhkaa poteva ihminen voikaan keksiä nahkansa pelastamiseksi. Osuvaksi komedian tekee myös sen suhde totuuteen: mitä suurempi valhe, sitä vakuuttavammin se kannattaa esittää.

Yleisöllä on hauskaa näytelmän henkilöiden kustannuksella, kunhan se vaan pysyy käänteiden kyydissä. Kukaan ei kohta tiedä, kuka on kukakin tai kuka minun nyt pitäisi olla, kun tuo tuli ovesta ja se toinen meni juuri tuo oven taakse. Virkaintoinen sosiaalitarkastaja saa onneksi kuitenkin tehtävänsä hoidettua, tavalla tai toisella.

  

Teksti Michael Cooney
Suomennos Tiina Puumalainen
Ohjaus Jukka Keinonen
Lavastussuunnittelu Juha Mäkipää
Pukusuunnittelu Anne Laatikainen
Valosuunnittelu Jari Vuori
Äänisuunnittelu Timo Pönni
Rooleissa: Aleksi Aromaa, Juha Haanperä, Lotta Huitti, Maiju-Riina Huttunen, Katariina Kuisma-Syrjä, Jukka Peltola, Birgitta Putkonen, Johanna Reilin, Lasse Sandberg, Jarkko Tiainen

Esityksen kesto n. 2 h, sisältää väliajan

4,6 (158 katsoja-arvostelua)

Arvostelut:

-"Tämä oli kyllä varsinainen jättipotti, ihan sanan varsinaisessa merkityksessä! Erinomaisen hyvä rytmi, joka säilyi alusta loppuun. Muutenkin Hämeenlinnan Teatterin syksy on ollut erittäin onnistunut. Reilun parin viikon sisällä olen nähnyt peräti viisi erilaista juttua (vierailuesityksiäkin) ja kaikki ovat olleet varsin herkullista seurattavaa. Jos kaipaat kunnon nauruterapiaa ja haluat väriä/valoa elämääsi, kannattaa suunnata Hämeenlinnan Teatteriin. Täältä pesee ja linkoaa, vaahdon kera!" / Teatterikärpäsen puraisuja-blogi

-"Farssin tempo on nopea - niin kuin pitääkin - ja loppua kohden vauhti vain kiihtyy - niin kuin pitääkin. Ohjaaja Jukka Keinonen ja kymmenpäinen näyttelijäkaarti on sisäistänyt hyvin rytmin tärkeyden. Rytmitys onnistui ihailtavasti jo ensi-illassa." / Ursula Ryynänen / Hämeen Sanomat

- "hupaisa farssi, jossa saa taatusti nauraa koko rahan edestä. Niin herkullisia kommelluksia ja käänteitä on näytelmä täynnä!" / Me viisi -blogi

Katsojapalautteita:

- Aivan mahtavan hauska esitys. Kiitos upeasta kokemuksesta! 

- Puhtaana käteen oli aivan loistava teatterikappale. Tykättiin todella paljon!! Ja suosittelen kavereillekin. Kiitos koko työryhmälle. 

- Tykkäsin tosi paljon, tapahtumarikas ja sai nauraa todella paljon.

Esitys oli todella hauska, minä, mieheni ja koko muu yleisö nauroi alusta loppuun saakka. Ei liioiteltuja henkilöhahmoja, ei pikkutuhmia vitsejä vaan ihan uskottavat henkilöt ja todella loistavat näyttelijät! Kiitos paljon, tulemme kyllä uudestaankin.

- Todella ratki-riemastuttava esitys! Pääosan esittäjä, jota en aiemmin muista nähneeni teki upean roolisuorituksen, samoin kuin aina ihana Mikko. Kaikki näyttelijät onnistuivat hienosti. Nauruhermoja kutitteli myös molemmat tarkastajat ja ihan jokainen muukin näyttelijä.

Kommentit