Finnhits

Finnhits

« Palaa esityslistaan

Mitä

Musiikillinen näytelmä suomalaisista karaokeunelmista. Huoltoaseman baarin muovituolien yläpuolella kimaltelee onnen kultamaa ja baarissa velloo voimakas yhteishenki, kun nykypäivän suomalaiset kerrostaloasujat tuulettavat tunteitaan.  Elämä on ollut ehkä harmaata, mutta harmaassa on sävyjä ja mutkan takana odottaa aina uusi iskelmä.

Karaokessa maan hiljaiset saavat äänen yksinäisyydelleen ja kaipuulleen, iskelmä ei pelaa pelejä eikä valehtele. Näytelmä on tragikoomisen hauska, kun henkilöt joutuvat karaoken tiimellyksessä ihmisyytensä kolhaisemaksi, Kari Hotakaisen kirpeällä huumorilla höystettynä.

Tarinan maisema on kaupunkilähiö, jossa elintasokuiluksi riittää katu baarin edessä. Meissä kaikissa on osa, joka haluaa nähdä heikon sortuvan, mutta heikolla hetkellä voi aina laulaa.

Näytelmässä kuullaan mm. Sinfonia rakkauden, Kaiken sulle antaisin, Tankeros love, Jätkän humppa, Mombasa, Moottoritie on kuuma, Kapakkaenkeli, Rotunainen, Sata kesää tuhat yötä, Kaksi lensi yli käenpesän, Hyvää huomenta Suomi.

Kantaesitys

Kari Hotakaisen samannimisen novellikokoelman pohjalta
Sovitus ja ohjaus:  Sakari Kirjavainen
Näyttelijät: Maiju-Riina Huttunen, Lotta Huitti, Anneli Ranta, Saska Pulkkinen, Birgitta Putkonen, Lasse Sandberg, Mikko Töyssy
Lavastussuunnittelu: Juha Mäkipää
Pukusuunnittelu: Satu Suutari
Valosuunnittelu: Hannu Suutari
Äänisuunnittelu: Pasi Lehtinen
Koreografi: Sari Louko

Esityksen kesto n. 2,5 h, sisältää väliajan

Poimintoja katsojapalautteista:

  • Täytyy sanoa KIITOS näyttelijäporukalle , täysillä veditte kaikki. Biiseistä uusia sovituksia ja herkullinen Hotakaisen visuaalinen teksti. Oliko se nyt sitten Saka Pulkkinen joka loistaa kehonkielellä ! Nokialaisetkin tykkäs !
  • Näyttelijät ja bändi taitavia, kiitos. Lotta Huitti ilmaisee Jätkän humppaa niin eroottisesti, että pelkäsin isännän kirmaavan näyttämölle. Saska Pulkkisen liikunnallisuus pääsee oikeuksiinsa. Mikko Töyssy laulaa yleisön hiljaiseksi. Hotakaisen teksti on oivaltavaa. 
  • Oli tosi hyvä esitys oli heitont laulut bändi oli loistava kyllä saska veti niin hyvin että oli upea veto
  • Bändi oli loistava! Anneli Ranta olet ammattilainen, hieno veto!! Saskalle myös täysi kymppi.
  • Kaikki toimi: Hotakaisen tekstit, käsikirjoitus, laulut, ohjaus, näyttelijät. Lasse Sandberg paranee vanhetessaan koko ajan, Saska Pulkkinen ei petä koskaan ja Töyssyn Mikko on vaan niin loistava laulaja, että sitä olisin toivonut kuulevani enemmän. Naisnäyttelijät olivat upeita ja koko porukka oli hienosti hitsautunut yhteen. Kiitos:)
  • Minäpäs tykkäsin, loppujen lopuksi! Hiukan liikaa sitä asiaa siihen oli ahdettu, mutta silti. Mikon ja Saskan (en ole koskaan kuullut kummankaan laulua ennen) lauluesitykset olivat ihan huippuja, samoin pidin Lotta Huitin esityksistä. Mikon ihana loppumolologi liikutti minut kyyneliin asti, meni niin sydämeen♥
  • Osumia suomalaisen jokamiehen ytimeen, alakulon ja unelmien ja sisun syövereissä. Hieno esitys! Etenkin nuoret tanssijat loistavia. ja orkesteri aivan mahtava. Kiitos!

- "Ihanan elämänmakuinen, ihanan monipuolinen, ihanan viihdyttävä ja hieno esitys." / Teatterinna-blogi

- "Esityksen parasta antia ovat muutamat suurella lavakarismalla ja tunnelatauksella tulkitut iskelmät kuten Lotta Huitin Minnan hahmossa laulama Rotunainen. Myös Saska Pulkkinen ja Mikko Töyssy tavoittavat roolihahmoissaan jotain arjen yläpuolelle nousevaa koskettavaa herkkyyttä." / Kulttuuriarviot-blogi

- Hotakaisella kun on taito kiteyttää isoja asioita muutamaan sanaan, ja nytkin näyttämöllä kuultiin liuta kuolemattomia ajatelmia, joita olisi mukava ollut makustella pitempäänkin. Antti Paranko on tehnyt uusia ja erikoisiakin sovituksia, ja nehän piru vieköön toimivat! "Jätkän humppa" ja "Moottoritie on kuuma" saavat ainakin täysin uudenlaisen kiintoisan käsittelyn./Teatterikärpäsen puraisuja blogi

Lähetä palautetta

Kommentit