Miehiä ja ihmisiä

Miehiä ja ihmisiä

« Palaa esityslistaan

Mitä

Olli Jalosen Miehiä ja ihmisiä on haikea kuin räväkkäkin komedia, lempeä hymy nuoruudelle. Lukiolaispojan kesä 1972 näyttää lupaavalta. Kevättodistus on niin hyvä, että stipendimatka Amerikkaan odottaa. Ahveniston uimarannalla soi iskelmä ja radiosta Luxemburg ja koko maailman rock. Kavereitten kanssa jutellaan interrailista ja Easy Riderista. Tyttöihastuskin on, mutta minivogueen ei ole varaa.

Kun sitten isä saa slaagin ja potkut töistä kaikki muuttuu. Pojan on pakko ottaa osaltaan vastuu perheen toimeentulosta ja kasvaa mieheksi yhdessä kesässä. Miten käy pojalta raskaat peltityöt ja miten onnistuu ronski äijähuumori? Miten voittaa pelko, miten löytää oma tahto ja omat rajat? Miten toimia kun nuoruuden vapauden tilalle tulee vastuu? Mihin tosikaveruus velvoittaa? Meitä on monenlaisia hiiriä ja ihmisiä eikä päällepäin voi tietää miten hyvä ja paha kenessäkin asuvat.

Lasse Viren ja Pekka Vasala rehkivät sankareina ennätyksiä kun poika kaivaa vesijohtoroiloa pannuhuoneesta saunalle. Kun kesä vaihtuu syksyyn tavataan nuorukainen, jonka ei tarvitse äidiltä ja isältä kysellä, saako kotona saunoa yhdessä tyttöystävän kanssa vai ei.

Sinä kesänä kaikki tapahtuu pojalle ensimmäisen kerran. On oltava mies eikä hiiri. On kirjoitettava itse oman elämän seuraava luku. Taivaalla näkyy Linnunradan harmaata hopeaa.

Pohjautuu Olli Jalosen samannimiseen romaaniin
Dramatisointi ja ohjaus Hannu Matti Tyhtilä
Rooleissa Markus Virtanen, Maiju-Riina Huttunen, Ilkka Heiskanen, Juha Haanperä, Katariina Kuisma-Syrjä, Harri Ekonen, Mikko Töyssy, Mikko Virtanen, Lotta Huitti, Birgitta Putkonen, Sinikka Salminen

Lavastussuunnittelu: Juha Mäkipää
Pukusuunnittelu: Anne Laatikainen
Valosuunnittelu: Hannu Suutari
Äänisuunnittelu: Timo Pönni
Projisointitoteutus: Veikko Pulli

Ensi-ilta 27.2.2016 Päänäyttämö

Esityksen kesto 2h 30 min, sisältää väliajan

Kommentit