Kultalampi

Kultalampi

« Palaa esityslistaan

Mitä

”Kultalampi on aivan lähellä, missä tahansa olettekin.”

LISÄESITYKSET 4.-7.1.2017 Hämeenlinnan Teatterin päänäyttämöllä

Ethel ja Norman Thayer ovat olleet aviopari lähes 50 vuoden ajan. He ovat toinen toistensa parhaat ystävät ja ymmärtävät toisiaan syvästi. Toukokuun puolivälissä he taas tulevat kesämökilleen Kultalammelle. Kaikki on juuri heräämässä, tuttu
kuikkapariskunta ui järvellä, pikkuiset linnut laulavat ja pienenpienet lehdet aukeavat. Tuntuu, että aika olisi aina uusi tai korkeintaan pysähtynyt ikuiseen kesämökin ajattomuuteen. Mutta aika nakertaa Thayerin perhettä hiljaisella,
salakavalalla tavallaan.

Kesän odotettu kohokohta on tyttären, Chelsean, harvinainen vierailu isänsä syntymäpäivillä, välirikon ja monien vuosien jälkeen. Yllättäen tytär tuo mukanaan myös sulhasensa Bill Rayn ja poikapuolensa Billyn. Kuten aina, kesä on vaihtunut syksyyn ja tulee lähdön aika. Yksi asia on kuitenkin toisin – Thayerin perheen suhteet toisiinsa ovat pysyvästi muuttuneet.
Kultalampi on lämmin, hauska ja syvällinen tarina pitkästä avioliitosta ja hylkäämättömästä kumppanuudesta koko elämänkaaren ajan.

Kultalampi on Hämeenlinnan Teatterin ja Riihimäen Teatterin yhteistuotanto. Kultalampea esitetään molemmissa teattereissa.

Ensi-ilta 10.2.2016 Verstas-näyttämö

Esityksen kesto n. 2h 30 min, sisältää väliajan.

Käsikirjoitus  Ernest Thompson
Suomennos  Arto af Hällström
Ohjaus Kirsi-Kaisa Sinisalo
Rooleissa Mika Piispa, Otto Rantanen/Preeti Pesä,Ilmari Saarelainen, Lasse Sandberg, Maija Siljander, Johanna Reilin

Lavastussuunnittelu: Eira Lähteinen
Pukusuunnittelu: Tiina Joutsen
Valosuunnittelu: Jari Vuori
Äänisuunnittelu: Kari Paukola

Kommentit