Tahtien sotaa ja Mustaa kahvia

Syksy tarjoaa kaksi erilaista ja kiehtovaa ensi-iltaa. Toinen on kantaesitys suomalaisen musiikkivallan taistelusta ja sankareista, ja toisena nähdään Agatha Christien dekkarinäytelmä. Mukaan mahtuu myös tuttuja näytelmiä keväältä ja vierailuja moneen lähtöön.

Ensimmäisenä 1.9. nähdään kantaesitys Tahtien sota, uusi suomalainen musiikkikomedia. Vuonna 85 –musikaalin tekijäkaksikko, Heikki Syrjä ja Riku Suokas, ovat kirjoittaneet hurjan ja koomisen taistelutarinan musiikkibisneksen viidakosta Suomessa vuonna 1995. Suomi ei ole liittynyt EU:hun ja siitä on tullut suljettu yhteiskunta. Seinäjoen Tangomafia hallitsee rautaisella otteella, mikä ei salli ulkomaalaisia vaikutteita. Pop- ja rock-musiikkia ei soiteta. Lopulta löytyy sankari, joka lähtee vastataisteluun saadakseen musiikkimuurit murrettua. Heikki Syrjä ja Riku Suokas myös ohjaavat musiikkikomedian, jossa päärooleissa ovat Sami Hintsanen ja Mikko Töyssy. Kapellimestarina bändiään luotsaa Antti Paranko. Koreografiasta vastaa Markku Nenonen.

Syyskuun lopussa 28.9. ensi-iltansa saa Kahvi mustana, joka on Agatha Christien tuttuun dekkarityyliin kirjoittama näytelmä 30-luvulta. Belgialainen salapoliisi Hercule Poirot ratkoo mysteerin keksijänero Sir Claud Amoryn kartanossa. Atomipommin kaava on varastettu, mutta pian Poirot ja kollegansa Hastings huomaavat selvittävänsä aivan uutta tapausta. Kalenteritytöt vuonna 2016 ohjannut Olka Horila ohjaa näytelmän. Poirotin rooliin astuu itseoikeutetusti näyttelijä Hannu Huuska. Kapteeni Hastingsin osassa nähdään usein Hämeenlinnassa vieraillut Ilkka Heiskanen. Lisäksi vierailijaksi saadaan hämeenlinnalaistaustainen näyttelijä Tatu Siivonen, joka esittää tohtori Carellia.

Lokakuusta lähtien jatkaa 3.5. ensi-iltansa saava koko perheen esitys Viiru muuttaa, joka pohjautuu Sven Nordqvistin samannimiseen kirjaan. Tutut Viiru-kissa ja ukko Pesonen hauskuuttavat pientä yleisöä. Ingmar Bergmanin avioliittodraama Kohtauksia eräästä avioliitosta saa edelleen lisäesityksiä 23.8. alkaen suuren suosion saattelemana. Näytelmän ensi-ilta oli helmikuussa 2017.

Vierailuesityksiin mahtuu niin komediaa, konserttia kuin antiikin Kreikan draamaa.
Stand up –parisuhdekomedia Mars vs. Venus?, jossa tosielämässäkin pariskuntana elelevä Riku Suokas ja Johanna Tohni pohtivat naisten ja miesten erilaisuutta.

Lisää Saikkua, kiitos! saapuu toistamiseen vierailulle. Lavalla ovat SOTE-uudistuksen pyörteissä Mikko Kivinen, Ville Keskinen ja Kalle Pylvänäinen.

Menköön vaan! on näyttelijä Markku Toikan 40-vuotistaiteilijajuhlakonsertti, jossa katsotaan hetki taaksepäin ja muistellaan, mihin kaikkiin sekopäisiin juttuihin sitä on vuosien varrella ryhtynyt.

Ikivihreät ja rillumareit heräävät henkiin sodanjälkeisen ajan voimakaksikon Reino Helismaan ja Toivo Kärjen juhlakonsertissa Unta ja totta. Järjestäjänä Hämeen Kansansivistys rahasto.

Hämeenlinnan Seudun invalidien järjestämässä konsertissa Kauneimmat joululaulut kuullaan Tapani Kansan esittämänä.