Suomi sataa ja tuulee

Teatterinjohtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo ja näyttelijä Henna-Maija Alitalo ovat yhdessä kirjoittaneet näytelmän henkilökunnan mietteistä,maahanmuuttajien kotouttamista edistävien työpajojen antamista ajatuksista ja maailman tapahtumista yleensä.Nämä työpajat järjestettiin yhdessä Hämeenlinnan Taidemuseon kanssa.

Näytelmästä haluttiin tehdä musiikkinäytelmä, joten mukaan kutsuttiin sanoittajaksi Jarkko Martikainen, joka on tehnyt Hämeenlinnassa aiemmin Pojat näytelmän musiikin, säveltäjäksi Petri Tiainen, kapellimestariksi jo monesta tunnettu Antti Paranko ja koreografiksi Ari Numminen. Harjoitusten edetessä ohjausvastuu näytelmästä on siirtynyt koreografi Ari Nummiselle, Kirsi-Kaisan jouduttua olemaan paljon poissa harjoituksista sairasloman takia. Onneksi yhteistyö Ari Nummisen kanssa oli aloitettu jo hyvissä ajoin ennen harjoituksia niin viestikapulaa on ollut helppo vaihtaa.

Suomi sataa ja tuulee on uutta musiikkiteatteria, joka on ottanut aiheensa todellisuudesta. Näytelmä herättää pohtimaan suomalaisuutta, tulevaisuuttamme ja sitä mistä identiteettimme oikein on muodostunut.

Tällä juhlanäytelmällä ja sen luomis- sekä harjoitusprosessilla olemme aloittaneet Teatterimuseon kanssa Teatterin ABC pilottihankkeen. Mukaan pilottiin lähteneet Hämeenlinnan alueen lukiot ja toisen asteen oppilaitokset ovat saaneet kattavan tehtäväpaketin näytelmään liittyen, seuranneet youtube-videoita, blogia, harjoituksia ja niiden kautta tutustuneet teatterin moniin eri ammatteihin.

Käsikirjoitus: Henna-Maija Alitalo ja Kirsi-Kaisa Sinisalo

Ohjaus: Ari Numminen ja Kirsi-Kaisa Sinisalo

Sävellys: Petri Tiainen

Laulujen sanat: Jarkko Martikainen

Koreografia Ari Numminen

Kapellimestari: Antti Paranko

Lavastussuunnittelu: Eira Lähteinen

Pukusuunnittelu: Anne Laatikainen

Valosuunnittelu: Jari Vuori

Äänisuunnittelu: Timo Pönni

Bändi: Lauri Malin, Antti Paranko, William Suvanne

Rooleissa: Henna-Maija Alitalo, Maiju-Riina Huttunen, Lotta Huitti, Pekka Heikkinen, Matti Leino, Anneli Ranta, Mikko Töyssy, Otto Rantanen