Naisia hermoromahduksen partaalla -musikaali

Nyt ensimmäistä kertaa Suomessa!

NAISIA HERMOROMAHDUKSEN PARTAALLA –MUSIKAALI

Jeffrey Lanen ja David Yazbekin musikaali Naisia hermoromahduksen partaalla perustuu espanjalaisen Pedro Almodovarin saman nimiseen, huippusuosittuun, Oscar-ehdokkuuden saaneeseen elokuvaan vuodelta 1988.

kuvassa Matti Leino, Lotta Huitti, Sinikka Salminen, Liisa Peltonen, Emppu Jurvanen (kuva Tapio Aulu)

Musikaalin juoni noudattelee varsin uskollisesti elokuvan tapahtumakulkuja. Se on absurdi farssi intohimoisista ja aktiivisista naisista ja kevytmielisestä miehestä, joka ei voi olla rakastumatta jokaiseen vastaantulevaan naiseen.

Broadway-musikaali on elämäniloinen ja omalla tavallaan myös viisas tarina rakkaudesta, mustasukkaisuudesta ja särkyvistä sydämistä. Se näyttää hyvin tunnistettavalla ja hauskalla tavalla mihin kaikkeen hulluuteen rakkaus voi ihmisen ajaa ja kuinka ihanaa, mutta katoavaista rakkaus kuitenkin lopulta on.

Sekä elokuva että musikaali ovat saavuttaneet jo lähes kulttimaineen.

Hämeenlinnaan musikaali saapuu Lontoon West Endistä. Harvoin näin pienellä teatterilla on onnea ja kunniaa saada esittää ensimmäisenä Suomessa Broadway-tason musikaalia. Sattumaa tässä on se, että sekä ohjaaja Maiju Sallas että teatterin näyttelijät sattuivat puhumaan tästä musikaalista samana päivänä kertoo teatterinjohtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo. Lempielokuvansa tuntien Sinisalo päätti ottaa asiasta selvää ja kävi ilmi, että teksti oli jo suomennettu Mikko Koivusalon toimesta. Teksti oli loistava, joten päätös ohjelmistoon ottamisesta oli helppo toteaa Sinisalo.

Suomen kantaesitys 14.9.2017

Teksti Jeffrey Lane
Sävellys ja sanoitus David Yazbek
Suomennos Mikko Koivusalo
Ohjaus Maiju Sallas
Koreografi Jens Walentinsson
Kapellimestari Antti Paranko
Rooleissa Sinikka Salminen, Lasse Sandberg, Katariina Kuisma-Syrjä, Matti Leino, Lotta Huitti, Liisa Peltonen, Birgitta Putkonen, Mikko Töyssy, Johanna Reilin, Maiju-Riina Huttunen, Petja Lähde, Aleksi Aromaa, Kirsi-Kaisa Sinisalo, Emppu Jurvanen, Miikka J Anttila, Max Pavlenko

Muusikot Antti Paranko, Lauri Malin, Kalle Penttilä, William Suvanne/ Jari Jämsä, Jussi Seppälä, Petja Lähde

Lue lisää blogista