Kirsi-Kaisa Sinisalo

Tampereen Työväen Teatterin maalinhajuiset lavasteet ja puuterin tuoksu sinetöivät Kirsi-Kaisa Sinisalon elämänuran valinnan. Näyttelijän lapsi kasvoi kulisseissa ja imi teatterin maailman lähtemättömästi sieluunsa.

-Tämä on mun elämäntapa, hän toteaa nyt.

Teatterissa yhdistyy niin moni taiteen laji. Se on kuin aikakone, jolla voi matkustaa mihin aikaan ja paikkaan tahansa. Lisäksi teatteri tarjoaa minulle niin monta näkökulmaa: näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja ja teatterin johtaja. Tämä on vaativa pyramidi, jossa kohtaavat taide, henkilökunta ja talous.

Lähden uuden teoksen kohdatessani miettimään kokonaisuutta: miten tämä tarina soveltuisi meidän teatteriin, ketkä voisivat näytellä mitäkin roolia ja kuinka tästä muodostuisi mielenkiintoinen katsojien kannalta. Olen nähnyt esityksen päässäni jo kauan ennen sen valmistumista – vaikka lopputulos onkin sitten usein ihan erilainen. Onneksi meillä on paljon taitavia tekijöitä, jotka tuovat lopputulokseen oman lisänsä.

-Teatterissa ihminen puhuu ihmiselle henkilökohtaisesti tässä ja nyt. Siinä on teatterin taika ja vaikka kilpailu katsojien ajasta kiristyy, uskon, että tämä taika kantaa myös tulevaisuudessa. Se ei silti tarkoita, etteikö haasteita olisi tiedossa. Meillä Hämeenlinnassa on nyt kaikin puolin loistavat puitteet tehdä tätä työtä. Tulevaisuudessa resurssit eivät kuitenkaan lisäänny, vaan on haettava uusia toimintamalleja.