Saska Pulkkinen

-Raskaskin esitys voi olla voimaannuttava. Olen joskus suositellut tutuille näytelmää sanomalla, että sä tulet itkemään tosi paljon, mutta lähdet silti esityksestä pois jotakin hyvää itsellesi saaneena.

-En mitenkään väheksy kevyttä ja viihdyttävää teatteria. Sellaisissa näytelmissä olen täällä Hämeenlinnassa esiintynytkin ja sellaisia esityksiä käyn myös itse mielelläni katsomassa. Silti välillä pitää muistuttaa itseään, että teatteri voi tarjota myös muita tunne-elämyksiä kuin naurua – eivätkä ne ole yhtään huonompia.

-Ehkä tämä aika on sellainen, että kysyntää on eniten juuri viihdyttävälle tuotannolle kaiken arjen keskellä – ja sitähän teatterin silloin pitää myös tarjota.

Saska Pulkkinen on itse tanssija-vanhempien lapsena kasvanut kulisseissa.

-Pieninä, kun isä vei siskoa ja minua teatterin vieressä olevaan päiväkotiin, me oltiin siskon kanssa takapenkillä ihan hiljaa, että jos iskä ei muistaisikaan viedä meitä tarhaan vaan päästäisiin mukaan teatterille. Ja joskus niin kävikin – ne olivat ihan parhaita päiviä!

Helsingissä syntynyt ja kasvanut Saska on liikunnallinen ja vanhempien myötä myös tanssi on ollut aina kuvioissa mukana. Teatteri vei kuitenkin voiton osin sattuman kautta, kun Teatterikorkeakoulun ovet avautuivat aivan yllättäen heti ensi yrittämällä.

Nyt valmistuttuaan näyttelijäksi, kun tanssitaidon lisäksi Saskalla on myös laulutaito, on selvää, että hän on Hämeenlinnassakin musiikillisten esitysten vakiokalustoa.

Hämeenlinnassa Saska sanoo viihtyvänsä erinomaisesti. Kulttuuriero Helsinkiin on selvä. Täällä minut on otettu hyvin vastaan ja ihmiset ottavat helposti kontaktia ja tulevat juttelemaan. Se on mukavaa. Sellaista tapahtuu Helsingissä harvemmin.

-Haluan tulevaisuudessa luoda uran, jossa on itselle mielekästä tekemistä ja voisi jopa valita mitä tekee.