Mikko Töyssy

-Tässä työssä on kaksi hienoa kaarta. Ensimmäinen on hieno matka lukuharjoituksista ensi-iltaan ja toinen on näytelmän esitykset yleisölle. Vaikka välillä mennään laikka punaisena, hetki lavalla ja yleisön tunteisiin vaikuttaminen palkitsevat vaivan. Siitä tulee semmoinen euforia, jonka haluaa kokea aina uudestaan.

-Olen tullut tälle alalle verrattain myöhään. Vasta 26-vuotiaana aloitin harrastajateatterissa Valkeakoskella. Sitä ennen olin ehtiny olla vuosia paperitehtaalla töissä sekä kouluttautua liikuntaneuvojaksi. Jotenkin mulle oli kuitenkin jäänyt koulunäytelmistä kytemään, että tämän asian pariin palaan vielä.

-Tähän mennessä olen ollut enimmäkseen musiikkipitoisissa ja komediallisissa näytelmissä mukana. Nyt edessä on uusia draamallisia haasteita, joita odotan innolla.

-Mut on täällä otettu hyvin vastaan ja olen onnellinen siitä, että saan tehdä ja oppia koko ajan uutta. Hyvä työryhmä on tietysti tärkeä missä tahansa työssä, mutta tässä työssä se on erityisen tärkeä. Täällä Hämeenlinnassa sellainen on.

-Haluan seurata elämässäni sisältäni tulevia impulsseja. Nyt olen sen äärellä missä on hyvä olla.