Lotta Huitti

On hienoa olla mukana kertomassa tarinoita ja herättämässä niitä eloon. Tässä työssä minulle on tärkeää yhdessä tekeminen. Ensin on pelkkä teksti, sitten repliikit saavat äänen. Nautin harjoittelusta tosi paljon.

Ovien avaaminen yleisölle aloittaa työssäni uuden jakson. Haluan aistia millainen energia meidän näyttelijöiden ja yleisön välille syntyy. Ensi-illassa on lisäksi jotakin maagista: jännitys ja tietämättömyys siitä miten yleisö ottaa esityksemme vastaan. Olemmeko rakentaneet vain itsellemme jonkin kuplan, vai voimmeko kokea yhdessä jotain ainutlaatuista.

Kun vaikkapa Kalle Aaltosen ensi-illassa yleisöstä hersyi iloinen nauru tiesin, että olemme tehneet jotakin oikein. Tai kun Kuopiossa luimme teatterin aulassa työttömien kirjoittamia runoja, syntyi yleisön kanssa vahva yhteisen kokemuksen ja ymmärryksen ilmapiiri, joka jäi varmaan kaikkien paikalla olleiden mieleen. Ja minulle jäi tunne, että olin pystynyt antamaan jotakin yleisölle – silloin olen hoitanut hommani hyvin.

-Olen etuoikeutettu, että saan kertoa tarinoita. Samalla jokainen uusi tarina muuttaa pikkuisen myös minua itseäni. Koen olevani kuin tutkimusmatkailija, joka kulkee aistit avoinna ja löytää aina jotakin uutta.

Työn ulkopuolella Lotta matkustelee, liikkuu, tapaa ystäviä ja perhettä ja nauttii musiikista. Laulaminen on mukavinta, mutta kitaran rämpyttelykin sujuu – sitä haluaisin oppia enemmänkin.