Liisa Peltonen

-Tämä on vähän kuin leikkimistä: uskallusta heittäytyä ja tehdä asioita eri tavalla. Näytelmän luomisvaiheessa on pakko heittäytyä. Välillä mennään ihan harhapoluille, mutta sitten voi löytyäkin jotakin ihan uutta mitä ei ole ennen tiennyt olevan olemassakaan. Tavoitteena on pyrkiä niin lähelle roolihahmoa kuin mahdollista ja tehdä siitä uskottava. Silloin katsoja voi samaistua, päästä tarinaan sisälle ja unohtaa kaiken muun.

-Haluan elämyksiä katsomoon ja mitä paremmin itse onnistun uppoutumaan rooliini, sitä paremmin se välittyy yleisöönkin. Ja jos onnistun herättämään yleisössä tunteita, olen tehnyt työni hyvin ja olen myös itse tyytyväinen.

- Jos koen tehtävän vaikeaksi, koitan löytää siitä ensin jonkin positiivisen puolen ja tartun siihen. Ohjaajan ja kanssanäyttelijöiden merkitys on myös silloin erityisen suuri. Jokin ihan pienikin uusi oivallus saattaa saada palaset kohdalleen. Tämä on niin tiimityötä kuin olla voi jokaista repliikkiä, valoa ja ääntä myöten ja vain yhteistulos merkitsee.

-Tykkään työstäni. Leikin jo lapsena hyvin pitkään ja perusteellisesti. Olen toimija: pitää olla liikettä ja tekemistä mihin liittyy myös henkinen puoli. Haluan löytää uusia näkökulmia, kokea henkisen heurekan. Minun piti tehdä Hämeenlinnassa vain pätkäpesti, mutta täällä ollaan, koska olen viihtynyt hyvin.

-Pidän kirjoista ja arvostan elokuvia ja tv-sarjoja, mutta teatterissa on jotakin ainutlaatuista. Tässä eletään niin hetkessä yhdessä tekijätiimin ja yleisön kanssa.