Jani Koskinen

Jani Koskisen muutamat mieluisimmat teatterimuistot painottuvat Tampereelle, sillä siellä näyttelijä on osallistunut mm. Virgo-musikaaliin. Vuonna 1997 Tampereella kantaesitetty musikaalin käsikirjoitti Heikki Salo ja sävelsi Costello Hautamäki. Musikaalin ohjasi Heikki Paavilainen ja työryhmä koostui noin sadasta työttömästä nuoresta.

- Moni mukana ollut päätyi myöhemmin teatterin palvelukseen. Se oli tärkeä ponnistuslauta monelle nuorelle, Koskinen sanoo.

Tampereen Teatterissa Koskinen oli mukana Rent-musikaalissa, jossa oli ”umpikova casting” eli pienetkin roolit olivat ammattilaisten heiniä.

- Molemmissa musikaaleissa harjoitussessiot olivat erityisen tiiviitä ja yhteistyö keskittynyttä, Koskinen muistelee.

Hämeenlinnassa Koskinen on ollut mukana mm. Teuvossa, josta erityisen ikimuistoisen teki teatterin lavalla kesken esityksen katkennut jalka. Lahjakkaana laulajana Koskinen on loistanut myös Villit vuodet -musikaalissa, jonka porukkahenkeä hän kehuu vuolaasti. Ilimari Jauhiaasen teräksisessä takavyössä Koskinen nähtiin vaikuttavassa isän roolissa. Niskavuoressa hän iloitsee erityisesti tarinankerronnan taiasta.

- Kontakti yleisöön vaihtelee paljon eri esityksissä, mutta se ei vaikuta esityksen sisältöön. Se on näyttelemisen suola, kun syntyy kontakti lavalla tai yleisöön. Näyttelijä aistii todella hyvin mitä katsomossa tapahtuu, Koskinen sanoo.

- Kun tekee asioita, joista itse pitää ja voi seistä niiden takana – ja vielä yleisökin on samaa mieltä, se on parasta. Se on huikeaa, hän lisää.

Koskinen on viettänyt monet lomansa kesäteattereissa, viimeisimpänä Valkeakosken teatterissa (2011) Kuin helminauhaa -musikaalikomediassa. Muusikon uraakin harkinnut Koskinen on mukana parissa eri bändissä ja mm. osallistunut aikoinaan Syksyn sävel -kilpailuihin.