Gabriel, tule takaisin!

Gabriel, tule takaisin!

« Palaa esityslistaan

Mitä

Gabriel, hurmaava huijari 

Syyskuusta alkaen Hämeenlinnan teatterissa kuullaan suloisia valheita ja koetaan suuria tunteita, kun ensi-iltansa saa Mika Waltarin klassikkokomedia Gabriel, tule takaisin! 

Naimattomat Angerin sisarukset elävät siveää elämää 1950-luvun pienessä radanvarsikaupungissa. Hiljaiselon rikkoo Gabriel Lindströminä esiintyvä muukalainen, ja pian naisten taloudessa ja tunne-elämässä mikään ei ole ennallaan. 

Tarinasta tekee klassikon ajattomien teemojen taitava käsittely. Mika Waltari kertoo tosipohjaisen tarinan rakkauden kaipuusta ja sen hyväksikäytöstä komedian ja psykotrillerin keinoin. Lopulta ei enää tiedä, kuka vie ketä. 

Gabriel, tule takaisin! o​n Waltarin esitetyin näytelmä vuodelta 1945, ja se on siitä asti ollut teattereiden kestohitti. Hämeenlinnassa sitä ei kuitenkaan ole aiemmin nähty. 

“Gabriel, tule takaisin! Valheesi on niin suloinen.” 

Ensi-ilta on 5.9.2019 / Päänäyttämö

Käsikirjoitus Mika Waltari Ohjaus Jukka Keinonen Lavastussuunnittelu Juha Mäkipää Pukusuunnittelu Anne Laatikainen Valosuunnittelu Jari Vuori Äänisuunnittelu Harri Kuittinen

Rooleissa Johanna Reilin, Sinikka Salminen, Jane Kääriäinen ja Lasse Sandberg

Esityksen kesto n. 2 h 20 min. sisältää väliajan, liput 32/29/20 €

HUOM! Pe 13.9. klo 19 esitys järjestetään tuoksuttomana!

Tervetuloa lukemaan Mika Waltarin Gabriel, tule takaisin- näytelmää Hämeenlinnan Teatteriin !Tapahtuman idea on se, että luemme yhdessä näytelmän käsikirjoituksen (kenenkään ei siis tarvitse näytellä !) ja sitten kaikki tapahtumaan osallistuneet pääsevät katsomaan näytelmän kolmannen valmistavan harjoituksen sekä keskustelemaan näytelmän ohjaajan, Jukka Keinosen kanssa ennen harjoituksen alkua. Lukukertoja on kolme vaihtoehtoa, josta siis voit valita itsellesi yhden sopivan ajankohdan.

Aikataulu: Ke 21.8. klo 18-20, To 22.8. klo 13-15, Ma 26.8. klo 18-20 Kokoonnumme teatterin yleisöaulassa !

Harjoitusläpimeno ns. 3. valmistava on to 29.8. klo 18- n. 20.45 Aluksi saamme keskustella näytelmästä ohjaajan kanssa ja klo 18.30 alkaa itse harjoitus.

Tiedustelut sekä ilmoittautumiset yleisotyo@hmlteatteri.fi Henna-Maija Alitalo 050 415 2011

Kommentoi Facebookissa