Tehdas Tanssii -festivaali: Tanssiteatteri Tsuumi & Arja Tiili Dance Company

Tehdas Tanssii -festivaali: Tanssiteatteri Tsuumi & Arja Tiili Dance Company

« Palaa esityslistaan

Mitä

Tanssiteatteri Tsuumi & Arja Tiili Dance Company

Tanssiteatteri Tsuumi: Vintti

Koreografia: Matti Paloniemi
Visuaalinen suunnittelu: Janne Teivainen
Esiintyjät: Salla Korja-Paloniemi, Samuli Nordberg
Sävellys ja äänisuunnittelu: Janne Teivainen
Muusikot ääninauhalla: Harri Topi, sello, Antti Raekallio, kitarat ja busuki, Janne Teivainen, piano
Pukujen toteutus: Elina Vättö, Maria Hämäläinen
Tuotanto: Tanssiteatteri Tsuumi
Kuva: Janne Teivainen

Vintti on aikaa ja parisuhdetta pohdiskeleva Matti Paloniemen koreografia kahdelle tanssijalle. Teos tarkastelee parisuhteen kestoa, yhteisen ajan pysähtymistä ja tässä olemisen vaikeutta. Koskettavuudestaan ja visuaalisuudestaan kiitellyssä teoksessa nähdään dramatiikkaa, intohimoa sekä ripaus huumoria. Teos on yhtäaikaisesti riipaisevan koskettava, ihastuttava ja vakava.

Koreografi Matti Paloniemen työskentelytapa yhdistelee nykytanssin, tanssiteatterin ja nykykansantanssin tekniikoita ja ilmaisumuotoja. Yhdessä visuaalisena suunnittelijana toimivan Janne Teivaisen kanssa Paloniemi on luonut vahvan, visuaalisen ja tanssillisteatterillisen taideteoksen, jonka tulkitsijoina toimivat Tanssiteatteri Tsuumin taiteilijat. Vintti ensiesitettiin Kouvolassa keväällä 2013.

Tanssiteatteri Tsuumi on helsinkiläinen, vahvasti kansanperinteen juurruttama, rosoa ja inhimillisyyttä rakastava tanssiteatteri, joka imee voimansa arkaaisista juurakoista ja ammentaa inspiraationsa ympäröivästä maailmasta. Tanssiteatteri Tsuumi tekee monimuotoista esitystaidetta, jossa pääpaino on tanssin ja musiikin, liikkeen ja rytmin synteesissä. Tanssiteatteri Tsuumi on perustettu vuonna 1999 ja se toteuttaa vuosittain 2-4 kantaesitystä.

Arja Tiili Dance Company: Break the Fight – In Love!
Koreografia: Arja Tiili
Tanssijat: Elena Ruuskanen ja Emre Sevim

Break the Fight - In Love! on duetto kohtaamisesta, rakastumisesta ja niistä ihanista ja myös kamalista tunteista, joita rakastuminen tuo mukanaan. Ihanat tanssijat Elena Ruuskanen ja Emre Sevim tulkitsevat kauniisti koreografi Arja Tiilin ohjaaman dueton sanoman. Tanssityyli on sekoitus nykytanssia ja breikkiä. Duetto on osa Break the Fight! Breikkaa koulukiusaamista vastaan-hanketta.

Arja Tiili Dance Company on koreografi-tanssija Arja Tiilin johtama ryhmä, joka tuottaa laadukkaita, omalaatuisia, rohkeita sekä hauskoja teoksia ja työpajoja. Teosten taiteellisen henkilökunnan Arja Tiili hakee aina produktiokohtaisesti. Työryhmissä näkyvät erilaiset etniset ja kulttuuriset taustat ja tyylilajit. Oleellista on törmäyttää ja sekoitella luovasti erilaisia osaamisia, taiteenlajeja ja tyylejä. Arja Tiili Dance Co:n tavoite on tuottaa kantaesityksiä ja luoda niille myös aktiivista kiertuetoimintaa yhteistyössä alan muiden toimijoiden kanssa. Lisäksi järjestetään työpajoja taiteilijoille, yrityksille, yhteisöille ja kouluille.Tärkeää on myös kansainvälisyys ja suomalaisen nykytanssin tunnetuksi tekeminen. Arja Tiili on aktiivinen perustajajäsenen pohjoismaisessa koreografiyhteisössä, Nordic Choreographic Collaborationissa, jossa luodaan verkostoja pohjoismaisten tanssijoiden ja koreografien välille. Ajankohtaista tällä hetkellä on valtakunnallinen Break The Fight! Breikkaa koulukiusaamista vastaan- hanke 2014-18 ja sen kehittäminen. Arja Tiili Dance Co / Intomieliset ry pääsi Valtion toiminta-avustuksen piiriin vuonna 2013 ja Helsingin kaupungin toiminta-avustuksen piiriin vuonna 2014.

Illan kesto noin 60 min, sisältää väliajan.

Liput

Liput 18 € / 13 €.
Lippupaketti kaikkiin festivaalin esityksiin 30 € / 45 €.
Yli 10 hengen ryhmät 10 € / lippu (myynnisssä vain Hämeenlinnan teatterin lipunmyynnissä).

Järjestäjä: Hämeenlinnan Tanssin Tehdas ry
www.tehdastanssii.fi
www.facebook.com/tanssintehdas

Kommentoi Facebookissa